Рогатичане затекла вијест о смрти суграђанина: Тужан крај Синише борбе за живот

С. М.
Рогатичане затекла вијест о смрти суграђанина: Тужан крај Синише борбе за живот

РОГАТИЦА - Као гром из ведра неба у Рогатици је одјекнула вијест да је у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци преминуо Синиша Драшковић (57), коме је након више од десет година дијализе почетком фебруара трансплантиран бубрег у Минску.

Синишу су бубрези отказали након преболоване „мишије грознице“ од које је оболио као борац Војске Републике Српске бранећи родну Рогатицу и борећи се за Републику Српску.

Синиша је шансу за нови живот добио 1. фебруара у главном граду Бјелорусије. Ту је оперисан о трошку Фонда здравственог осигурања РС, али након деценијског чекања, доста бриге, стрпљења те потрошеног  новца из скромног породичног буџета и захваљујући подршци добрих људи.

По доласку кући након трансплантације бубрега Синиша се опорављао у породичном дому.           Све чешће виђан у својој посластичарској радњи па и у шетњи својом Рогатицом. Почео је примати и госте, али повремено и обилазити пријатеље и познанике којих је имао немали број.

Међутим, Синишино здравље ипак није ишло жељеним током. Почео је поболијевати и ради тога је морао све чешће посјећати љекаре али и поћи пут Бањалуке, одакле је јуче дошла тужна и неочекивана вијест – нажалост, стало је Синишино срце. Биће сахрањен сутра на гробљу Лужница у Рогатици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана