Радинковић: Управа добија на кориштење један пресретач

Srna
Радинковић: Управа добија на кориштење један пресретач

ДОБОЈ - Полицијска управа Добој добиће на трајно кориштење возило - пресретач, које евидентира саобраћајне прекршаје, рекао је начелник ове управе Слободан Радинковић. Он је навео да се на службеном возилу тренутно поставља и тестира опрема, која омогућује полицајцима да не морају да зауставе починиоце прекршаја, ако је ријеч о возилу са таблицама БиХ, већ ће им прекршајни налог накнадно бити достављен.

Када је ријеч о возилу са иностраним таблицама, каже Радинковић, оно ће бити заустављено и издат прекршајни налог, а уколико то није могуће, биће евидентирано у Старс апликацији, а казна ће бити уручена након што се поново појави на подручју неких од полицијских управа.

"Пресретачи евидентирају прекршаје како возила испред себе, тако и возила која долазе из супротног смјера", рекао је Радинковић новинарима.

Службеник Полицијске станице за безбједност саобраћаја Срђан Јовић, који управаља возилом пресретач, каже да су починиоци прекршаја претежно млади возачи доби од 20 до 30 година, и да су већина мушкарци.

"Сви заустављени возачи прихватају одговорност за прекршај, јер им се тренутно предочава фотографија возила и возача са брзином и временом", навео је Јовић.

Он каже да је јуче на подручју Ботајице и Милошевца, гдје је прописана брзина кретања 80 километара на час, евидентирао два прекршаја са брзином кретања возила од 128, односно 115 километара на час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана