"Р-С силикон": Радници су наш најважнији ресурс

Srna
"Р-С силикон": Радници су наш најважнији ресурс

МРКОЊИЋ ГРАД - У Фабрици за прераду метал-силицијума "Р-С силикон" у Бјелајцу код Мркоњић Града истичу да су радници њихов најважнији ресурс иако је привремено обустављена производња због смањеног обима производних активности алуминијске и ауто-индустрије који су главни корисници производа ове фабрике.

Директор ове фабрике Јелена Куриџа рекла је Срни да се све остале пословне активности компаније одвијају несметано и према планираној динамици за август, те да је дио радника ангажован, а дио користи годишњи одмор, за који ће, како то закон и налаже примити 100 одсто својих уговорених плата, са припадајућим порезима и доприносима.

Куриџева је истакла да су им, без обзира на све околности, њихови радници највреднији ресурс, нарочито узимајући у обзир специфичност производног процеса и вријеме потребно за стицање знања и вјештина неопходних у процесу производње силицијум метала.

Она је истакла да очекују значајно побољшање тржишних услова током септембра и поновно покретање производног процеса.

"До тада ћемо, као и увијек, бити на располагању свим сарадницима, нарочито својим запосленима и радићемо на очувању њихових права и здравља, што је уједно и пракса цијеле групације у оквиру које послујемо", рекла је Куриџева.

Она је нагласила да је пандемија вируса корона изазвала озбиљне поремећаје на свјетском тржишту и да су сви они који се баве интернационалним бизнисом суочени са кризом.

"жР-С силиконж је прије два мјесеца изашао из капиталног ремонта у коме су инвестирана четири милиона КМ у филтерско постројење и побољшање перформанси производне опреме", рекла је Куриџа и додала да су након завршеног капиталног ремонта, а захваљујући овој инвестицији и изузетном напору радника компаније, достигли изузетну ефикасност производног процеса, на понос свих запослених.

Она је додала да су поносни на резултате које су посљедњом инвестицијом постигли на пољу унапређења заштите животне средине.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана