Пријеми поводом крсне славе и Дана општине Рогатица: Залагање за боље услове живота борачких категорија

С. М.
Пријеми поводом крсне славе и Дана општине Рогатица: Залагање за боље услове живота борачких категорија

Рогатица - Поводом крсне славе и Дана општине Рогатица Преображења Господњег, одржано је више различитих манифестације. У првом плану био је пријем за породице погинулих бораца, који је уприличио начелник општине Милорад Јагодић са сарадницима.

Пријему је претходило прислуживање свијећа задушница, полагање вијенаца општине, Општинске и Регионалне Борачке организације и Општинског одбора ратних војних инвалида и парастос у Спомен-соби у центру града која чува сјећање на 284 погинула борца са подручја ове општине  у посљедњем Одбрамбено-ослободилачком рату, који су служили свештеници овдашње цркве Свете тројице Предраг Масал и Милорад Новаковић.

Након тога, у мотелу “Парк” начелник је примио присутне чланове породица погинулих бораца. Поздрављајући их уз жељу за дуго и добро здравље, обећао је да ће  Општинска администрација у границама могућности и законских обавеза учинити све да олакшају живот овој борачкој категорији. То се посебно односи на стамбено збрињавање, школовање и запошљавање чланова породица погинулих бораца.

Данас на сам дан крсне славе у Рогатици биће одржано више манифестација. Права је на реду, већ у осам часова ујутро свечана сједница Скупштине општине на којој ће бити уручене награде и признања заслужним за развој општине. Међу њима је Универзитетска болница у Фочи, која ће добити Повељу општине, Сретко Форцан, недавно преминули млади кошаркаш Игокеа постхумно добиће захвалницу, а млађана атлетичарка  Снежана Ћаћић,  новчану награду.

У цркви Свете тројице биће служена литургија. Свечана литија ићи ће од цркве до зграде општине у којој ће се обавити ломљење славског колача.  Славски ручак је у мотелу “Парк”.

                                                                                                                  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана