Prijemi povodom krsne slave i Dana opštine Rogatica: Zalaganje za bolje uslove života boračkih kategorija

S. M.
Prijemi povodom krsne slave i Dana opštine Rogatica: Zalaganje za bolje uslove života boračkih kategorija

Rogatica - Povodom krsne slave i Dana opštine Rogatica Preobraženja Gospodnjeg, održano je više različitih manifestacije. U prvom planu bio je prijem za porodice poginulih boraca, koji je upriličio načelnik opštine Milorad Jagodić sa saradnicima.

Prijemu je prethodilo prisluživanje svijeća zadušnica, polaganje vijenaca opštine, Opštinske i Regionalne Boračke organizacije i Opštinskog odbora ratnih vojnih invalida i parastos u Spomen-sobi u centru grada koja čuva sjećanje na 284 poginula borca sa područja ove opštine  u posljednjem Odbrambeno-oslobodilačkom ratu, koji su služili sveštenici ovdašnje crkve Svete trojice Predrag Masal i Milorad Novaković.

Nakon toga, u motelu “Park” načelnik je primio prisutne članove porodica poginulih boraca. Pozdravljajući ih uz želju za dugo i dobro zdravlje, obećao je da će  Opštinska administracija u granicama mogućnosti i zakonskih obaveza učiniti sve da olakšaju život ovoj boračkoj kategoriji. To se posebno odnosi na stambeno zbrinjavanje, školovanje i zapošljavanje članova porodica poginulih boraca.

Danas na sam dan krsne slave u Rogatici biće održano više manifestacija. Prava je na redu, već u osam časova ujutro svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti uručene nagrade i priznanja zaslužnim za razvoj opštine. Među njima je Univerzitetska bolnica u Foči, koja će dobiti Povelju opštine, Sretko Forcan, nedavno preminuli mladi košarkaš Igokea posthumno dobiće zahvalnicu, a mlađana atletičarka  Snežana Ćaćić,  novčanu nagradu.

U crkvi Svete trojice biće služena liturgija. Svečana litija ići će od crkve do zgrade opštine u kojoj će se obaviti lomljenje slavskog kolača.  Slavski ručak je u motelu “Park”.

                                                                                                                  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana