Приједор: За 250 угрожених становника уручени пакети помоћи

Srna
Приједор: За 250 угрожених становника уручени пакети помоћи

ПРИЈЕДОР - Материјално угроженим лицима старијим од 65 година и мањем броју лица млађих од 65 година која су у изразито тешкој материјалној ситуацији данас је уручено 250 пакета помоћи које је обезбиједио град Приједор уз помоћ организације Католичка служба за помоћ /ЦРС/.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је ЦРС исказао вољу да помогне, а да су кориснике помоћи препоручили приједорски Центар за социјални рад, организација "Хљеб живота", савјети мјесних заједница и Градска управа Приједор, те да се 134 пакета намирница, хигијене и средстава за дезинфекцију дијеле у Приједору, а 116 у Љубији.

"ЦРС се придружио свим активностима које је водио град, а које је помагала и Влада Републике Српске преко наших хуманитарних организација Хљеб живота, Оптимисти и Црвени крст. Захваљујемо ЦРС-у што се прикључује граду у мисији помагања људима који су у посебно тешком стању", изјавио је Ђаковић новинарима.

Милица Марић један је од становника зграде социјалног непрофитног становања у Приједору, изграђене у програму Регионалног стамбеног збрињавања.

"Хвала граду и свима који помажу", рекла је Марићева, чији муж је непокретан и без обје ноге, а живе у четворочланом домаћинству гдје сви имају нека обољења.

Град Приједор се пријавио за пројекат "Хитна асистенција за старије особе", који је одобрила организација ЦРС Сарајево, а подржала организација "Старт нетворк".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана