Приједор: Одбачен захтјев за оцјену законитости кадровских рјешења

Srna
Приједор: Одбачен захтјев за оцјену законитости кадровских рјешења

ПРИЈЕДОР - Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске оцијенило је да захтјев групе одборника Скупштине града Приједора за оцјену законитости аката донесених у градском парламенту 3. јуна не може бити предмет надзора јер нису испуњени услови за вршење надзора.

 

 

"На основу поднесеног захтјева, изјашњења Скупштине града Приједор и увида у достављену документацију, не може се поуздано утврдити који одборници су подносиоци предметног захтјева нити је наведено која су лична права или правни интереси сваког појединачног потписника захтјева повријеђени оспореним актима", наводи се у допису Министарства достављеном приједорском парламенту.

У допису се прецизира да Закон о локалној самоуправи прописује да правно или физичко лице које сматра да су његова права или правни интереси повријеђени актом органа јединице локалне самоуправе може тражити да Министарство изврши надзор над законитошћу акта, а да су овај захтјев одборници потписали својеручно, без навођења њихових имена и презимена.

Министарство је од Скупштине града Приједора затражило изјашњење на наводе из захтјева, те другy релевантну документацију како би могло поуздано одлучити у конкретном случају.

"Предсједник Скупштине града Приједора доставио је изјашњење уз које је достављена тражена документација, којим се у цијелости оспоравају наводи из захтјева групе одборника у Скупштини града Приједора. Од Министарства је затражено да предметни захтјев не уважи, те одбаци као неоснован", пише у допису Министарства.

Група одборника Скупштине града Приједора сматра спорним осам аката донесених на посебној сједници одржаној 3. јуна, а у питању су искључиво кадровска рјешења, и то Комисија за избор и именовање Скупштине града Приједор, секретар Скупштине града Приједора, начелници одјељења за привреду и пољопривреду и за друштвене дјелатности, те директори Центра за социјални рад и Дјечији вртић "Радост".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана