Пријатељи у име покојног друга обновили цркву

nezavisne.com
Пријатељи у име покојног друга обновили цркву

Требиње - У обновљеној цркви светог Павла, надомак Павлове пећине, која се налази на брду изнад Петропавловог манастира код Требиња, епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије служио је свету архијерејску литургију, уз саслужење свештенства и монаштва ове епархије.

До обнове цркве дошло је залагањем неколицине пријатеља покојног Требињца Жарка Вучића и његове мајке Славке, те сестринства Петропавловог манастира, на челу с игуманијом Павлом.

“Идеја је настала спонтано, јер смо хтјели да, у име нашег покојног пријатеља Жарка,  помогнемо обнову цркве па смо у јуну почели с радовима. Радили смо око мјесец дана, а Жаркова мајка Славка донирала је средства за кров”, објаснио је Жарков пријатељ Милан Прелевић, који је учествовао и у обнови цркве.

Захвалност за изграђени храм, али и понос због исказане љубави према богу и љубави коју су мајка и пријатељи исказали према покојном Жарку, истакао је епископ Димитрије у својој бесједи.

“Овај храм је настао из наших разних дарова божјих, представљајући тако дио свог односа према нашем покојном брату Жарку, што је једна дивна прича и велика утјеха и радост, али и велики понос који се осјећа због тога што смо ми хришћани схватили како да своју тугу преобразимо у радост, како да своју рањеност преобразимо у утјеху и љубав једних према другима”, казао је епископ Димитрије на првој служби у цркви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана