Поднијета иницијатива за смјену предсједника приједорске Скупштине

Agencije
Поднијета иницијатива за смјену предсједника приједорске Скупштине

ПРИЈЕДОР - Одборници скупштинске већине у Приједору поднијели су иницијативу за смјену актуелног предсједника Скупштине града Ајдина Мешића.

Као разлог за смјену Мешића наведени су отежана сарадња између предсједника Скупштине и скупштинске већине, чиме су успорене активности и обавезе локалног парламента.

"Актуелни предсједник скупштине члан је СДА која више није дио скупштинске већине, а у свим демократским парламентима предсједник скупштине мора да буде дио већине", рекао је предсједник Градског одбора СНСД-а Далибор Павловић.

Одборник ПДП-а Далибор Грабеж сматра да је сарадња нарушена на посљедњим засједањима будући да СДА није дјеловала у складу са договором са скупштинском већином.

Ову иницијативу подржало је 16 одборника - Самостални клуб одборника, један самостални одборник и један одборник СДС-а.

Актуелни предсједник Скупштине Ајдин Мешић каже да је током протеклих десет мјесеци колико је био на челу приједорске скупштине имао коректну сарадњу са свим одборницима те да је настојао да се у њеном раду поштује и Пословник и Статут.

На првом овогодишњем скупштинском засједању, које се очекује крајем овог или почетком идућег мјесеца, требало би да и ова тачка буде уврштена у дневни ред, те ће се о овој иницијативи изјаснити приједорски одборници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана