Почела Међународна смотра фолклора у Дрвару

Срна
Почела Међународна смотра фолклора у Дрвару

ДРВАР - У Дрвару је почела дводневна међународна смотра фолклора “Аматери своме граду” на којој ће се представити 20 културно-умјетничких друштава из БиХ и региона.

Из Аматерског културно-умјетничког друштва /АКУД/ “Мира Лукач” из Дрвара, које је организатор манифестације, истичу да су поносни на велики број учесника који ће увеличати традиционалну смотру фолклора, која се одржава 21. пут.

Предсједник АКУД-а “Мира Лукач” Радослав Боснић рекао је Срни да ће на међународној смотри фолклора наступити фолклористи из Србије, Хрватске, Републике Српске и Федерације БиХ.

“Наступиће културно-умјетничка друштва из Кикинде, Сечња, Книна, Ервеника, Удбине, Сплита, те из Гламоча, Босанског Грахова, Босанског Петровца, Бањалуке, Приједора, Босанске Отоке и многи други наши пријатељи”, навео је Боснић.

На вечерашњем концерту у Радничком дому у Дрвару наступила су културно-умјетничка друштва из Дрвара, Сечња и Кикинде.

Организатори наглашавају да је Дрварчанима у генима игра и пјесма и да ће се потрудити да буду добри домаћини, те да угосте све који његују традицију и народно стваралаштво.

На међународној смотри фолклора сутра од 18.30 часова у Радничком дому представиће се 20 културно-умјетничких друштава, а од 17.30 часова предвиђен је дефиле учесника улицама Дрвара.

Генерални покровитељ овогодишње манифестације је општина Дрвар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана