Петровић одговорио на 30 страница о иницијативи за његов опозив

Срна
Петровић одговорио на 30 страница о иницијативи за његов опозив

БИЈЕЉИНА - Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић изјавио је данас Срни да је градоначелник Љубиша Петровић доставио мишљење на иницијативу 25 одборника за његов опозив, за шта је рок истекао данас.

- У одговору, који је поприлично опширан, он оспорава наводе који су у иницијативи, што је и очекивано, а све ће бити објављено у материјалима за сједницу Скупштине града која ће бити одржана у року од 15 дана - рекао је Ђурђевић.

Срна сазнаје да је иницијатива за опозив градоначелника написана на осам страница, а мишљење градоначелника по овој иницијативи има 30 страница текста и предато је јуче у поподневним часовима.

Скупштинска Комисија за избор и именовање у Бијељини раније је већ дала позитивно мишљење о иницијативи за опозив градоначелника Љубише Петровића, констатујући да је иницијатива оправдана, образложена и поднесена у складу са Изборним законом Републике Српске и Пословником о раду Скупштине града и прихватила наводе из иницијативе.

Иницијативу за опозив је 12. јануара поднијело 25 одборника у Скупштини града. С обзиром на рокове, референдума о опозиву градоначелника Бијељине најраније би могао бити одржан у другој половини марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана