Пет ходочасника већ седам дана пјешаче ка Острогу: Све је лакше уз Божију помоћ и добре људе

Милош Васиљевић
Пет ходочасника већ седам дана пјешаче ка Острогу: Све је лакше уз Божију помоћ и добре људе

БАЊАЛУКА - Већ седми дан пјешаче петорица пријатеља, који су кренули на ходочашће од цркве Свете Тројице у Великом Блашком код Лакташа до манастира Острог, у жељи да помогну суграђанину Александру Милинковићу али и да се поклоне свецу, а на Ђурђевдан су стигли до Трнова. Циљ им је да вечерас стигну до Миљевине.

-Све је лакше уз Божију помоћ и добре људе – каже за „Глас“ Владимир Јованић додајући да претходних дана нису имали никаквих проблема.

Умор је присутан, али све то разбију позитивном атмосфером и ведрим духом који краси ову дружину.

- Дошли смо до Трнова, управо идемо према Миљевини. Све је одлично, презадовољни смо како тече ходочашће. Данас ћемо прећи 42 - 43 километра, а сутра је план да идемо све до кампа Тара, док ћемо једну ноћ преспавати и у манастиру Пива. Људи нас заустављају, зову нас да с њима прославимо  крсну славу, инсистирају да свратимо. Оно што се каже - не треба имати ништа код себе, само треба да кренете на овакав пут - рекао је Владимир Јованић.

Највише га ипак радуј чињеница да стиже новац на рачун њиховог суграђанина Александра, којем је новац неопходан за лијечење. Поред тога, радостан је што у сваком мјесто широм Српске има много добрих људи.

 - Пристиже нам доста порука да су људи уплатили на рачун Александра Милинковића, што нас радује, то је и наш циљ и наша мисија. Ми идемо полако, има умора, али нема ничега што би нас скренуло са пута. Овдје је поново тмурно али не пада киша, као да нас чека да прођемо и да крене падати. Хвала Богу за све, али и људима који нас зауставе свако мало и нуде нам да се окријепимо. Овдје нас је дочекао и подржао Зоран Бјелица, који је изгубио два брата и сестру у рату - рекао је Јованић.

Екипа коју чине Драган Савић, Владимир Јованић, Гордан Василић, Предраг Станковић и Срђан Станковић, у току овог подухвата препјешачиће 420 километара.

Александар Милинковић је доживио тешку несрећу прије три године. Скочио је у базен и повриједио вратни дио кичме, те нажалост остао непокрета. Сви који желе новац за његово лијечење могу да уплате на жиро рачуне:

за уплате у НЛБ банци 562-099-81595846-22

за уплате у Интеса Санпаоло банци 154-505-99248764-67

за иностране уплате IBAN: BA395620998158973231, SWIFT BIC: RАZBBA22“ прималац Јелена Милинковић (обавезно навести)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана