Пале: Продужена сезона гријања, али корисници неће плаћати

Срна
Пале: Продужена сезона гријања, али корисници неће плаћати

ПАЛЕ - Сезона гријања на Палама биће продужена све док има потребе и временске прилике то захтијевају, рекао је Срни технички директор локалне "Градске топлане" Драгољуб Антонић.

"Корисници тај период гријања неће плаћати. Остављена је могућност фактурисања и по уговору би требало да се плаћа, али нисмо то никада до сада практиковали. Надам се да нећемо ни ове године", изјавио је Антонић.

Антонић је рекао да гријна сезона траје до 15. априла, те да је Штаб за ванредне ситуације општине Пале донио одлуку да она буде продужена, најкасније до 1. маја.

"Све зависи какво ће бити вријеме и услови иза васкршњих празника, али требало би да буде гријања. Наше залихе енергената су минималне и на дневном нивоу их добијамо од добављача", нагласио је Антонић.

Према његовим ријечима, имају обећање општине Пале и начелника Бошка Југовића да ће са добављачима договорити испоруку енергената како би био одржан континуитет процеса производње.

"Када у јесен покренемо наш систем гријања, не гасимо га до краја сезоне. Врло је инертан и нема могућности прекида у гријању, већ може само да се снижава температурни ниво тако да апсолутно постројење мора да ради", навео је Антонић.

Антонић је рекао да, у зависности од временских прилика, испорука топлотне енергије ради пола године, а некада и дуже. "Градска топлана" грије око 62.000 метара квадратног простора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана