Пале: Настављена вакцинација приоритетних категорија

Срна
Пале: Настављена вакцинација приоритетних категорија

ПАЛЕ - У паљанском Дому здравља данас је настављена имунизација приоритетних категорија након што је Дом здравља добио 350 доза руске вакцине “спутњик ве”, рекао је доктор ове здравствене установе Раде Лончар.

Он је изјавио новинарима да се вакцинише становништво старије од 65 година, и да су то пацијенти који су наручени преко тимова породичне медицине.

“Вакцинисаћемо данас пола, а остатак пацијената сутра. Данас је планирана и ревакцина 77 лица вакцином кинеског произвођача жСиновакж. Ниједан пацијенат није пријавио нежељено дејство након прве дозе вакцине”, истакао је Лончар.

Душанка Ђукић /76/ која је данас ревакцинисана вакцином кинеског произвођача “Синовак” каже да се осјећа добро, те да није имала нежељених реакција.

Она је препоручила свим пензионерима да се вакцинишу како би избјегли одласке у болнице и на тај начин смањили гужве у здравственим установама.

Дом здравља Пале вакцинисао је до сада 412 лица, од којих је 75 ревакцинисано, не узимајући у обзир оне који су се вакцинисали у Србији.

У претходном периоду, на Палама су вакцинисани радници Дома здравља, као и корисници услуга и запослени у Дому за старија лица “Натура”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана