Око стотину возила учествовало на Билећкој џипијади

Срна
Око стотину возила учествовало на Билећкој џипијади

Билећа - Билећка џипијада одржана је данас у рејону Буковог врха код Билеће, а учествовало је стотињак теренаца који су ове године возили доста дуже трасе него раније.

Учесници су се такмичили у хард класи, софт један и софт два класи, а своју способност возачи су могли да покажу и у турист класи.

Прво мјесто у хард класи освојио је Стипе Павковић, друго мјесто заузео је Харис Гаџо, а треће Младен Суботић.

Своју трку данас су возили и најмлађи Билећани, који су се такмичили у класи пионира.

Када је ријеч о клубовима, прво мјесто освојио је “Коњух 4x4”, друго “АМК Сарајево”, а треће “Гранд Херцеговина”.

Организатор џипијаде Александар Дангубић, који је и предсједник Оф роуд клуба “Тајфун тим БГТ”, рекао је да су ове године полигони за вожњу направљени да буду захтјевни, али да је због тога џипијада и била забавна.

“Направили смо да се стазе возе изузетно дуго, трасе су биле око 80 километара по овим нашим врлетима”, рекао је Дангубић.

Харис Гаџо из Сарајева, који је четврти пут учествовао на џипијади у Билећи, каже да у овом адреналинском спорту много тога зависи од стазе, али да је за побједу најважнија способност возача и сувозача.

За своје умијеће, најбољи возачи су новчано награђени. Укупан новчани фонд износио је 3.500 КМ. Џипијада је трајала два дана. Јуче су возили по планинама око Билеће, а данас је била полигонска вожња.

Ова трка, као пета међународна, уврштена је у календар оф роуд трка на ниову БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана