Одржана десета “Котлићијада” на Јекића језерима у Обудовцу

Срна
Одржана десета “Котлићијада” на Јекића језерима у Обудовцу

ШАМАЦ - На Јекића језерима у Обудовцу данас је одржана јубиларна десета “Котлићијада” која је окупила више од 20 екипа.

“Котлићијада” је била завршна манифестација “Шамачког љета”, које је отворено прије два мјесеца.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић захвалио је Еколошком удружењу “Екоб”
за организацију “Котлићијаде” на којој су учествовали чланови ловачког, удружења жена, те пчелари са шамачког подручја и околних општина.

“Општина Шамац је увијек подржавала овакве манифестације, што ће и наставити. жКотлићијадаж је постала традиционална, а њен циљ је да се промовишу култура, спорт, здрав живот и простор, који је уређиван претходних година”, рекао је Милићевић, који је отворио “Котлићијаду”.

Предсједник Удружења “Екоб” Мишо Несторовић рекао је да су на “Котлићијади” другу годину заредом учестовала и дјеца из шамачког Удружења грађана за помоћ лицима са посебним потребама “Дјеца сунца”.

“Удружење жЕкобж од 2007. године брине о комплексу жЈекића језераж у дужини од седам хектара, а општина нам помаже у томе. Ова језера су изузетан туристички потенцијал Посавине, а циљ жКотлићијадеж је да промовише и њих, као и традиоцинална домаћа јела”, рекао је Несторовић.

У културно-забавном програму учествовали су чланови Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Обудовца, те двије фолклорне групе са играма из Србије, а на крају манифестације подијељене су захвалнице заслужним удружењима и појединцима.

Ове године “Шамачко љето” одржано је у оквиру пројекта “Сјеверна капија”, којег заједнички суфинансирају ЕУ и Њемачка у оквиру ширег пројекта “Еу фор бизнис рикавери”.

Укупан износ пројекта “Сјеверна капија” у оквиру којег су и организовани мото сусрети је 187.000 евра, од чега су 150.000 евра бесповратних средстава донатора, а остало учешће општине Шамац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана