Održana deseta “Kotlićijada” na Jekića jezerima u Obudovcu

Srna
Održana deseta “Kotlićijada” na Jekića jezerima u Obudovcu

ŠAMAC - Na Jekića jezerima u Obudovcu danas je održana jubilarna deseta “Kotlićijada” koja je okupila više od 20 ekipa.

“Kotlićijada” je bila završna manifestacija “Šamačkog ljeta”, koje je otvoreno prije dva mjeseca.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević zahvalio je Ekološkom udruženju “Ekob”
za organizaciju “Kotlićijade” na kojoj su učestvovali članovi lovačkog, udruženja žena, te pčelari sa šamačkog područja i okolnih opština.

“Opština Šamac je uvijek podržavala ovakve manifestacije, što će i nastaviti. žKotlićijadaž je postala tradicionalna, a njen cilj je da se promovišu kultura, sport, zdrav život i prostor, koji je uređivan prethodnih godina”, rekao je Milićević, koji je otvorio “Kotlićijadu”.

Predsjednik Udruženja “Ekob” Mišo Nestorović rekao je da su na “Kotlićijadi” drugu godinu zaredom učestovala i djeca iz šamačkog Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama “Djeca sunca”.

“Udruženje žEkobž od 2007. godine brine o kompleksu žJekića jezeraž u dužini od sedam hektara, a opština nam pomaže u tome. Ova jezera su izuzetan turistički potencijal Posavine, a cilj žKotlićijadež je da promoviše i njih, kao i tradiocinalna domaća jela”, rekao je Nestorović.

U kulturno-zabavnom programu učestvovali su članovi Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Obudovca, te dvije folklorne grupe sa igrama iz Srbije, a na kraju manifestacije podijeljene su zahvalnice zaslužnim udruženjima i pojedincima.

Ove godine “Šamačko ljeto” održano je u okviru projekta “Sjeverna kapija”, kojeg zajednički sufinansiraju EU i Njemačka u okviru šireg projekta “Eu for biznis rikaveri”.

Ukupan iznos projekta “Sjeverna kapija” u okviru kojeg su i organizovani moto susreti je 187.000 evra, od čega su 150.000 evra bespovratnih sredstava donatora, a ostalo učešće opštine Šamac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana