Одржан васкршњи концерт дјечијег црквеног хора “Јавор”

Срна
Одржан васкршњи концерт дјечијег црквеног хора “Јавор”

ДОБОЈ - Дјечији црквени хор “Јавор”, који дјелује при добојском храму Светих апостола Петра и Павла, одржао је вечерас васкршњи концерт у Добоју, с акцентом на духовној, црквеној и народној музици.

Вођа хора Љубица Тимановић изјавила је да је ријеч о традиционалном годишњем концерту, који због епидемиолошке ситуације није одржан прошле године.

“Акценат је на духовној, црквеној и народној музици, уз неколико традиционалних композиција”, изјавила је Тимановићева и навела да је на концерту као гост наступио Лазар Благојевић свирајући хармонику, као и чланови Културно-умјетничког друштва из Добоја.

Она је као особеност концерта издвојила што су добојски малишани отпјевали пјесму “Дедовина” аутора Снежане Раките, коју изводи Дечији црквени хор “Благослов” при храму Светих Кирила и Методија у Сремској Митровици.

“Пјесма говори о тренду који се код нас дешава, с разлогом или без, а то је одлазак људи из наше земље, и врло је емотивна”, рекла је Тимановићева.

Координатор “Јавора” ђакон Владо Мојевић рекао је да хор дјелује при добојском храму Светих апостола Петра и Павла, те да у сталном саставу има 25 дјеце узраста од шест до 15 година.

“Хор је основан 2016. године и наставак је богате црквене и хорске традиције у Добоју која датира од 20. вијека”, изјавио је Мојевић и појаснио да је назив “Јавор” добио по првом црквеном-пјевачком друштву основаном у овом граду.

Концерт је одржан у великој сали добојског Центра за културу и образовање, чији је директор Вукосава Софренић рекла да је наступ реализован у складу са актуелним епидемиолошким мјерама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана