Начелник Српца расписао јавни позив: Општина додјељује још 25 пластеника

Д. Ј.
Начелник Српца расписао јавни позив: Општина додјељује још 25 пластеника

СРБАЦ - Начелник Српца Млађан Драгосављевић расписао је јавни позив за додјелу 25 пластеника са пратећом опремом и садним материјалом у оквиру пројекта који се реализује уз финансијску подршку Инвестиционо-развојне банке РС.

Право учешћа имају сви пунољетни становници са пребивалиштем на подручју општине Србац који намјеравају да се баве овом врстом производње и располажу земљиштем погодним за постављање пластеника.

- Услов је да корисник има властито земљиште или је оно у власништву чланова његовог домаћинства, односно да му је уступљено на коришћење или у закуп. Потребно је да има регистровану пољопривредну дјелатност или је сагласан да ће то обавити прије додјеле пластеника. Након што буде закључен уговор, регистровану пољопривредну дјелатност ће морати обављати најмање три године - рекао је Драгосављевић.

Заинтересовани ће морати учествовати у суфинансирању набавке пластеника и пратеће опреме у износу од 400 КМ, а овај услов се не односи на незапослене особе. Рок за пријаву је 16. новембар.

Уговор о додјели бесповратних финансијских средстава за развој пластеничке производње Драгосављевић је потписао почетком августа са представницима Фонда за развој и запошљавање РС. Вриједност пројекта износи 76.000 КМ, од чега ће бесповратна средства износити 53.196 КМ, а остатак ће обезбиједити корисници пројекта.

- Тиме ћемо додатно побољшати услове за развој повртарске производње у Српцу јер смо ове године већ обезбиједили 92 пластеника за социјално угрожене, младе до 35 година и жене свих старосних доби, у укупном износу од 250.000 КМ - истакао је Драгосављевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана