На Сокоцу осликан мурал са ликом Павла Нинковића

Срна
На Сокоцу осликан мурал са ликом Павла Нинковића

СОКОЛАЦ - На стамбено–пословној згради у Улици Грује Новаковића на Сокоцу осликан је мурал са ликом младог спортисте Павла Нинковића /32/, недавно преминулог од повреда задобијених у саобраћајној несрећи.

Нинковић је био припадник Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, али и љубитељ свих врста адреналинских спортова, планинар, бициклиста, љубитељ природе и хуманиста.

Идеју о муралу, из љубави и поштовања према Нинковићеву, покренули су његови пријатељи.

“Идеја о осликавању мурала са ликом узорног младог човјека и успјешног спортисте потекла је од групе његових пријатеља из теретане у којој смо заједно годинама тренирали”, рекао је Срни Немања Тодоровић, један од иницијатора идеје.

Он је додао да су идеју о осликавању мурала са ликом Павла Нинковића подржали скоро сви становници Сокоца.

Тодоровић је истакао да је осликавање мурала само први корак којим одају почаст рано преминулом пријатељу, а да је сљедећи завршетак Спортског центра “Павле”, који је овај млади човјек започео прије несреће у којој је изгубио живот.

Павле Нинковић преминуо је од посљедица тешких повреда задобијених у саобраћајној несрећи 6. фебруара на дионици магистралног пута од Соколац-Подроманија у мјесту Мајдани.

Аутор овог мурала Милан С. Милосављевић Дерокс, сликар зидног сликарства из Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана