На Балкани одржан десети Риболовни куп савеза ратних војних инвалида

СРНА
Foto: СРНА

МРКОЊИЋ ГРАД - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је данас у Мркоњић Граду да је важно да се на традиционалном Риболовном купу Савеза ратних војних инвалида Српске гаје и учвршћују добри односи и заједништво.

"Нама је важно да се окупимо из свих крајева Српске, да се дружимо, а данас има највише екипа откада је Куп установљен.

Посебно ми је драго што долазе наша браћа из Србобрана из Војводине, а и наше удружење ратних војних инвалида њима узвраћа те посјете", рекао је Милуновић у Мркоњић Граду, гдје је на Балкани одржан 10. Риболовни куп.

Милуновић, који је учествовао у такмичењу, каже да је до сада највећи број купова одржан на Прњаворскм језеру, те да су били и на Сани и на Уни у Новом Граду.

"Доста њих се такмичи веома успјешно, у риболову су нашли неки врсту могућности за дружење са својим колегама. Најважније је да побиједи наше другарство, заједништво, наши лијепи односи које ми традиционално гајимо и све више учвршћујемо на основу наших риболовних такмичења", нагласио је Милуновић.

Предсједник Савеза ратних војних инвалида Републике Српске Драган Врховац каже да је ово спортска активност у оквиру које се инавлиди окупе, друже и такмиче, а традицију планирају наставити и настојаће да идуће године буде још масовније.

Он је објаснио да је 10. риболовни куп одржан у организацији Савеза ратних војних инвалида Републике Српске, а да су ове године домаћини Удружење ратних војних инвалида из Мркоњић Града.

Предсједник Скупштине ратних војних инвалида и породица погинулих бораца покрајине Војводине Миленко Дубравац истиче да имају изузетно добру сарадњу са удружењима и са ресорним министарством из Српске.

"Сваке године се дружимо, а први пут сам на језеру Балкана и презадовољан сам и местом за пецање и самом околином, баш је задивљујуће", додао је Дубравац.

Екипа ратних војних инвалида из Градишке освојила је прво мјесто на 10. Риболовном купу Савеза ратних војних инвалида Републике Српске на којем је учествовало 12 екипа удружења ратних војних инвалида из Српске и Војводине. Друго мјесто је припало екипи из Лакташа, а треће екипи из Прњавора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана