Na Balkani održan deseti Ribolovni kup saveza ratnih vojnih invalida

SRNA
Foto: SRNA

MRKONjIĆ GRAD - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je danas u Mrkonjić Gradu da je važno da se na tradicionalnom Ribolovnom kupu Saveza ratnih vojnih invalida Srpske gaje i učvršćuju dobri odnosi i zajedništvo.

"Nama je važno da se okupimo iz svih krajeva Srpske, da se družimo, a danas ima najviše ekipa otkada je Kup ustanovljen.

Posebno mi je drago što dolaze naša braća iz Srbobrana iz Vojvodine, a i naše udruženje ratnih vojnih invalida njima uzvraća te posjete", rekao je Milunović u Mrkonjić Gradu, gdje je na Balkani održan 10. Ribolovni kup.

Milunović, koji je učestvovao u takmičenju, kaže da je do sada najveći broj kupova održan na Prnjavorskm jezeru, te da su bili i na Sani i na Uni u Novom Gradu.

"Dosta njih se takmiči veoma uspješno, u ribolovu su našli neki vrstu mogućnosti za druženje sa svojim kolegama. Najvažnije je da pobijedi naše drugarstvo, zajedništvo, naši lijepi odnosi koje mi tradicionalno gajimo i sve više učvršćujemo na osnovu naših ribolovnih takmičenja", naglasio je Milunović.

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske Dragan Vrhovac kaže da je ovo sportska aktivnost u okviru koje se inavlidi okupe, druže i takmiče, a tradiciju planiraju nastaviti i nastojaće da iduće godine bude još masovnije.

On je objasnio da je 10. ribolovni kup održan u organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske, a da su ove godine domaćini Udruženje ratnih vojnih invalida iz Mrkonjić Grada.

Predsjednik Skupštine ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca pokrajine Vojvodine Milenko Dubravac ističe da imaju izuzetno dobru saradnju sa udruženjima i sa resornim ministarstvom iz Srpske.

"Svake godine se družimo, a prvi put sam na jezeru Balkana i prezadovoljan sam i mestom za pecanje i samom okolinom, baš je zadivljujuće", dodao je Dubravac.

Ekipa ratnih vojnih invalida iz Gradiške osvojila je prvo mjesto na 10. Ribolovnom kupu Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske na kojem je učestvovalo 12 ekipa udruženja ratnih vojnih invalida iz Srpske i Vojvodine. Drugo mjesto je pripalo ekipi iz Laktaša, a treće ekipi iz Prnjavora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana