Мјештани Старог Мартинца код Српца заједничким снагама уређују село

Д. Ј.
Мјештани Старог Мартинца код Српца заједничким снагама уређују село

СРБАЦ - Мјештани Старог Мартинца код Српца окупили су се у удружење грађана “За бољи Мартинац” које је недавно основано с циљем унапређења инфраструктуре села и очувања здраве животне средине.

За свега мјесец успјели су организовати чак три радне акције, а члан удружења Мирослав Ћетојевић каже да је у свакој учествовало више десетина мјештана.

- Прво смо уредили дивљу депонију у такозваној Сандића шуми, гдје смо прикупили пун камион смећа. Ријеч је углавном о пластичној амбалажи коју су бацали несавјесни мјештани, а која се гомилала више од десет година - рекао је Ћетојевић.

Ових дана уређен је пут до границе са Лакташима у Шешковцима и том приликом су такође сакупљене велике количине смећа.

- Крчили смо шибље и растиње у дужини од неколико километара и остали смо у чуду колико се отпада налазило поред пута. Захваљујем предузећу “Комуналац” из Српца које га је превезло на регионалну депонију у Рамиће - рекао је Ћетојевић.

Како би мјештани имали гдје да се окупљају, ускоро је у плану и уређење друштвеног дома.

- Прије неколико дана смо на платоу испред дома скинули стари слој земље и насули шљунак, тако да му се сада може лакше прићи. Намјера нам је да га у току ове године обновимо и омогућимо свакодневна дружења, уз бројне манифестације које имамо у плану, како би млади могли квалитетније проводити слободно вријеме - рекао је Ћетојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана