Мјештани села Хргуд код Берковића одрекли се асфалта да помогну породици Муратовић

ГС
Foto: Принтскрин

Мјештани села Хргуд одрекли су се 10 000 КМ, које су буџетом Општине Берковићи биле планиране за асфлатирање путева у овом мјесту, да би помогли самохраној мајци четворо дјеце да ријеши стамбено питање.

Ријеч је о породици Родољуба Муратовића из Берковића, који је иначе рођен у селу Хргуд, а који је прерано преминуо од посљедица изазваних вирусом корона. Његова породица нема ријешено стамбено питање, а хумани суграђани одлучили су да помогну.

– У Берковићима је покренута иницијатива да се њима у наредном периоду покуша ријешити стамбено питање. Мјештани Хргуда одрекли су се новца, који је био планиран за асфалтирање путева у овом селу, а кроз акцију коју смо покренули планирамо да прикупимо и додатни новац – рекао је за „Јадран Требиње“ начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић.

На званичном сајту Берковића прије петнаестак дана објављено је и обавјештење о покретању хуманитарне акције за помоћ поменутој породици.

– Будимо људи. Мало смо мјесто, свако сваког зна. Несрећа не бира. Немојмо допустити да буду препуштени себи, покажимо људскост и хуманост. Знамо да је ово што радимо почетак рјешавања проблема. Локална заједница трудиће се да нађе трајно рјешење – стоји на званичној страници општине Берковићи.

У акцију помоћи породици Муратовић могу да се укључе и остали људи добре воље, а све детаље о начину уплате новца можете да пронађете на званичној страници општине Берковићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана