Mještani sela Hrgud kod Berkovića odrekli se asfalta da pomognu porodici Muratović

GS
Foto: Printskrin

Mještani sela Hrgud odrekli su se 10 000 KM, koje su budžetom Opštine Berkovići bile planirane za asflatiranje puteva u ovom mjestu, da bi pomogli samohranoj majci četvoro djece da riješi stambeno pitanje.

Riječ je o porodici Rodoljuba Muratovića iz Berkovića, koji je inače rođen u selu Hrgud, a koji je prerano preminuo od posljedica izazvanih virusom korona. Njegova porodica nema riješeno stambeno pitanje, a humani sugrađani odlučili su da pomognu.

– U Berkovićima je pokrenuta inicijativa da se njima u narednom periodu pokuša riješiti stambeno pitanje. Mještani Hrguda odrekli su se novca, koji je bio planiran za asfaltiranje puteva u ovom selu, a kroz akciju koju smo pokrenuli planiramo da prikupimo i dodatni novac – rekao je za „Jadran Trebinje“ načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović.

Na zvaničnom sajtu Berkovića prije petnaestak dana objavljeno je i obavještenje o pokretanju humanitarne akcije za pomoć pomenutoj porodici.

– Budimo ljudi. Malo smo mjesto, svako svakog zna. Nesreća ne bira. Nemojmo dopustiti da budu prepušteni sebi, pokažimo ljudskost i humanost. Znamo da je ovo što radimo početak rješavanja problema. Lokalna zajednica trudiće se da nađe trajno rješenje – stoji na zvaničnoj stranici opštine Berkovići.

U akciju pomoći porodici Muratović mogu da se uključe i ostali ljudi dobre volje, a sve detalje o načinu uplate novca možete da pronađete na zvaničnoj stranici opštine Berkovići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana