Мјештани Кукуље и Нова Вес пјесмом дочекали асфалт

Д. Ј.
Мјештани Кукуље и Нова Вес пјесмом дочекали асфалт

Србац - Више десетина домаћинстава у Кукуљама и Новој Веси коначно је дочекало да асфалт прође кроз та србачка села након што је завршена реконструкција путева у дужини од скоро седам километара.

У Новој Веси је положен асфалт на дионицу дугу 478 метара, која пролази кроз заселак Радојичићи, а у Кукуљама је асфалтирана и преостала путна дионица планирана за ову годину у дужини од 2,2 километра.

Претходно су у Кукуљама од септембра до новембра реконструисана 4,2 километра локалних путева, тако да су мјештани овог села добили нови асфалт дуг 6,4 километра.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Кукуље Радојица Видовић каже да су мјештани знали да прославе завршетак ове важне инвестиције за њихово село.

- Окупљали смо се око грађевинских машина које су данима радиле до касно у ноћ и уз пјесму их дочекивали и испраћали. Много нам значи што смо добили нови асфалт, а поготово што смо добили и нови друштвени дом, који је оживио друштвени живот у селу, тако да су Кукуље постале центар друштвених збивања љевчанског краја - рекао је Видовић.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић каже да је један дио новца обезбиједила Влада РС, а највећи износ је стигао у оквиру програма Међународног фонда за развој пољопривреде.

- На овај начин завршили смо радове у пет од укупно осам села предвиђених овим програмом. Нови асфалт је још стигао у Корове, Каоце и Дуго Поље, а наредних седмица ће започети радови у Разбоју Љевчанском, Лилићу и Ситнешима - рекао је Драгосављевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана