Милићи прославили крсну славу: Одата пошта онима који су дали живот за Српску

Срна
Милићи прославили крсну славу: Одата пошта онима који су дали живот за Српску

МИЛИЋИ - Крсна слава општине Милићи - Илиндан данас је обиљежена без већих свечаности због епидемије вируса корона, али су њени представници истакли да је ово посебан дан за Милићане.

Тим поводом су на централно спомен-обиљежје цвијеће положили представници општине, Борачке организације и породица погинулих бораца. Ломљење славског колача обављено је у Цркви Светог Николаја.

Начелник општине Милићи Момир Лазаревић захвалио је свима који су учествовали у стварању општине, посебно борцима чији су животи уграђени у темеље Републике Српске, али и привреди која омогућава да ова локална заједница траје.

Он је напоменуо да ове године због епидемолошке ситуације нису у могућности да организују окупљање већих размјера, па је због тога изостао и долазак представника институција са вишег нивоа.

Предсједник Борачке организације општине Милићи Драгутин Ђуричић честитао је крсну славу свим грађанима ове општине.

- Ми на овај начин одајемо пошту онима који су животе дали за нашу општину и Републику Српску. Сјећаћемо их се док нас има, ове године другачије него претходних, али да знају да их нисмо заборавили - рекао је Ђуричић.

Ранка Савкић, која је у протеклом рату која је изгубила мужа, каже да сјећања не блиједе и да је овај дан још једно подсјећање на њихове најмилије.

-Погинули борци највише су дали за ову земљу, своје животе. Замолила бих нашу власт да не заборави породице погинулих, ратних војних инвалида, као и демобилисаних бораца, дјецу и мајке погинулих бораца - истакла је Савкићева.

До 2016. године у Милићима је 2. август слављен као Дан и крсна слава општине, да би, одлуком локалне Скупштине за Дан општине Милићи био проглашен 31. март, као датум када је 1992. године та локална заједница добила статус општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана