Милена Павловић креће у освајање Мон Блана

Срна
Милена Павловић креће у освајање Мон Блана

Власеница - Петочлана планинарска експедиција, у којој је члан Планинарско-еколошког друштва “Ацер” из Власенице Милена Павловић, ујутро креће у поход на Мон Блан, највиши планински врх у алпском масиву.

Експедиција је стигла у Шамони, полазну базу за поход на Мон Блан, 4.810 метара висок планински врх.

Павловићева је рекла Срни да ће ујутро кренути са 990 метара надморске висине до 3.200 метара, а у току дана извршиће аклиматизацију на 3.800 метара.

“Потом се враћамо у камп, који је на 3.200 метара. Наставак успона је у понедељак. Аклиматизација је на 4.400, а ноћење на 3.800 метара надморске висине”, описала је Павловићева, која се од октобра припрема за овај успон.

Павловићева је до сада освајала бројне планинске врхове, али ниједан није био виши од 3.200 метара.

Уз Милену, у саставку експедиције су Милан Стојановић и Зоран Павловић, чланови Планинарског клуба “Вукан” из Пожаревца, Снежана Брложановић из Омладинско- планинарско смучарског “Драган Радосављевић” из Зајечара и Љиљана Васић из Планинарског друштва “Букуља” из Аранђеловца.

Милена Павловић бави се планинарством од 2014. године. Од ове године члан је и Планинарско-смучарског друштва “Љуктен” из Трстеника. Поред планинарства, бави се и параглајдингом.

Милена је мастер инжињер информатике, а запослена је у предузећу “Алпро” у Власеници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана