Манифестација у Рогатици поводом Дана Републике: Награде за најбоље литерарне и ликовне ђачке радове

С. М.
Манифестација у Рогатици поводом Дана Републике: Награде за најбоље литерарне и ликовне ђачке радове

РОГАТИЦА - На скромној манифестацији, која је због пандемије вируса корона замијенила традиционалну свечану академију, јуче су у Рогатици проглашени најбољи литерарни и ликовни радови основаца и средњошколаца из цијеле Српске пристигли на конкурс расписан поводом Дана Републике 9. јануара.

Организатор манифестације, коју је пратила и изложба радова, су Педагошки завод РС и општина Рогатица, а домаћин је била Основна школа “Свети Сава”.

На конкурс, како је истакао директор Педагошког завода Предраг Дамјановић, пристигло је 650 литерарних радова из 123 основне и средње школе и 1.998 ликовних радова из 105 школа.

Прву награду у области ликовних радова за основце однио је Алекса Табаковић из ОШ “Свети Сава” у Билећи. Друга награда припала је Марији Бојат из ОШ “Свети Сава” у Рогатици, а трећа Анђелини Мијатовић из теслићке ОШ “Иво Андрић”.

У конкуренцији ликовних радова средњошколаца прво мјесто припало је Милану Ђаковићу из Технолошке школе у Бањалуци, друго Сари Богдан из СШЦ “Михаило Пупин” из Дервенте, а треће Милошу Лучићу из СШЦ “Василије Острошки” из Сокоца.

Најбољи литерарни рад у конкуренцији основаца урадила је Габријела Кос из ОШ “Ђуро Јакшић” из Бањалуке. Друга награда припала је Срни Франк из ОШ “Петар Петровић Његош” из Теслића, а трећа ученици ОШ “Петар Петровић Његош” из Источне Илиџе Милици Ђурђевић.

Када су у питању литерарни радови средњошколаца прву награду понијела је Јована Стијак из СШЦ у Костајници, другу Николина Ерак из Медицинске школе у Бањалуци, а трећу Анастасија Бајић из Гимназије у Бањалуци.

- Награде у књигама за награђене са подручја Сарајевско-романијске регије уручене су јуче, док ће осталим награђенима, због вируса корона, бити уручене у матичним школама - рекао је Дамјановић уз напомену да овакве манифестације посебан значај добијају у овим тешким временима када су неки умислили да мимо воље народа могу укинути рођендан Републике Српске.                                                                                           

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана