Manifestacija u Rogatici povodom Dana Republike: Nagrade za najbolje literarne i likovne đačke radove

S. M.
Manifestacija u Rogatici povodom Dana Republike: Nagrade za najbolje literarne i likovne đačke radove

ROGATICA - Na skromnoj manifestaciji, koja je zbog pandemije virusa korona zamijenila tradicionalnu svečanu akademiju, juče su u Rogatici proglašeni najbolji literarni i likovni radovi osnovaca i srednjoškolaca iz cijele Srpske pristigli na konkurs raspisan povodom Dana Republike 9. januara.

Organizator manifestacije, koju je pratila i izložba radova, su Pedagoški zavod RS i opština Rogatica, a domaćin je bila Osnovna škola “Sveti Sava”.

Na konkurs, kako je istakao direktor Pedagoškog zavoda Predrag Damjanović, pristiglo je 650 literarnih radova iz 123 osnovne i srednje škole i 1.998 likovnih radova iz 105 škola.

Prvu nagradu u oblasti likovnih radova za osnovce odnio je Aleksa Tabaković iz OŠ “Sveti Sava” u Bileći. Druga nagrada pripala je Mariji Bojat iz OŠ “Sveti Sava” u Rogatici, a treća Anđelini Mijatović iz teslićke OŠ “Ivo Andrić”.

U konkurenciji likovnih radova srednjoškolaca prvo mjesto pripalo je Milanu Đakoviću iz Tehnološke škole u Banjaluci, drugo Sari Bogdan iz SŠC “Mihailo Pupin” iz Dervente, a treće Milošu Lučiću iz SŠC “Vasilije Ostroški” iz Sokoca.

Najbolji literarni rad u konkurenciji osnovaca uradila je Gabrijela Kos iz OŠ “Đuro Jakšić” iz Banjaluke. Druga nagrada pripala je Srni Frank iz OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Teslića, a treća učenici OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Istočne Ilidže Milici Đurđević.

Kada su u pitanju literarni radovi srednjoškolaca prvu nagradu ponijela je Jovana Stijak iz SŠC u Kostajnici, drugu Nikolina Erak iz Medicinske škole u Banjaluci, a treću Anastasija Bajić iz Gimnazije u Banjaluci.

- Nagrade u knjigama za nagrađene sa područja Sarajevsko-romanijske regije uručene su juče, dok će ostalim nagrađenima, zbog virusa korona, biti uručene u matičnim školama - rekao je Damjanović uz napomenu da ovakve manifestacije poseban značaj dobijaju u ovim teškim vremenima kada su neki umislili da mimo volje naroda mogu ukinuti rođendan Republike Srpske.                                                                                           

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana