Козарска Дубица: Усвојен нацрт ребаласа буџета и извјештај о раду начелника и управе

Srna
Козарска Дубица: Усвојен нацрт ребаласа буџета и извјештај о раду начелника и управе

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Одборници Скупштине општине Козарска Дубица усвојили су данас Нацрт ребаланса Буџета општине за 2020. годину којим је планирано увећање укупних прихода за 1.483.000 КМ или за 12,9 одсто у односу на буџет.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић рекао је да је доношење ребаланса буџета било неопходно јер су општини дозначена средства Владе Републике Српске од око милион КМ намијењена за враћање кредита, извршења судских пресуда и дуговања према Пореској управи из ранијих периода.

"Други дио средстава потрошен је са буџетске резерве за потребе наших грађана, санацију кућа, лијечења и друго што је утрошено у првој половини ове године. Реалоциране су и друге ставке које се односе на трошкове које смо имали због епидемије вируса корона, а који износе од 60.000 до 80.000 КМ", рекао је Рељић новинарима.

Он је истакао да је важно да грађани знају да су за првих шест мјесеци ове године приходи мањи за 910.000 КМ у односу исти период прошле године, а да је извршење будзета општине за првих шест мјесеци свега 37 одсто.

"Криза се ипак назире због тога што је корона вирус проузроковао штету у економији. Ми се морамо даље борити и радити, располагати и управљати оним што имамо јер живот не може стати. Нажалост, то ће се све рефлектовати на људе који живе на подручју наше општине и Општинску управу која ће имати још већи и тежи проблем", рекао је Рељић.

Разлоге за доношење Ребаланса буџета одборницима је образложила начелник Одјељења за финансије општине Козарска Дубица нада Гргача, која је навела да по ребалансу за 2020. годину, укупни приходи буџета општине износе 12.961.000 КМ.

Гргача је најавила да ће јавна расправа о том документу бити одржана 19. августа у 11.00 часова у згради општинске управе.

На данашњој редовној сједници Скупштине општине Козарска Дубица усвојен је и Извјештај о раду начелника општине Козарска Дубица и Општинске управе за 2019. годину, а подршку одборника добио је и Извјештај о раду Удружења ратних војних инвалида Козарска Дубица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана