Јокићима из Петрова Села код Градишке нови дом ниче уз помоћ добрих људи

Милан Вујић
Јокићима из Петрова Села код Градишке нови дом ниче уз помоћ добрих људи

Градишка - Вишечлана породица Јокић из Петровог Села код Градишке зиму ће дочекати у топлом дому, јер ће се захваљујући помоћи добрих људи уселити у нову кућу, на којој би ових дана требало да буде постављен кров.

Најстарији члан Ненад Јокић, борац прве категорије Одбрамбено-отаџбинског рата, не крије радост, али ни сузе што ће се напокон са супругом Ђујом те сином Младеном, снахом Јованом и унучадима уселити у нову кућу.

- Најтеже ми пада чињеница да петоро унучади тренутно нема услове за одрастање попут већине дјеце. Тешко је, али се мора живјети - прича Ненад, који захваљује мјештанима који су притекли у помоћ да би се што прије из трошне куће од двадесетак квадрата, влажних зидова, без купатила, преселили у нови дом.

Каже да му много значи што је њихова нова кућа у завршној фази изградње, посебно због унучади Данијела (8), Данијеле (7), Мирослава (4), Илије (2) и Милоша (2,5 мјесеци), наводећи да породицу прехрањују бавећи се пољопривредом.

Предсједник Градске борачке организације Градишка Милован Гагић рекао је да су Градска борачка организација и Фондација “Солидарност” уз подршку Градске управе крајем јуна покренули акцију за изградњу куће Јокићима.

- Кућа ће у првој фази изградње коштати око 13.500 КМ, с тим да су и мајстори који су је градили радили бесплатно. Наставићемо и даље ову акцију, завршити столарију, струју и воду, да би ова породица могла да се пресели из садашње куће, која није ни близу условна за живот, посебно за деветочлану породицу са петоро дјеце - нагласио је Гагић.

Он је навео да је Градска управа на челу са градоначелником Зораном Аџићем за изградњу кућа борачкој популацији издвојила 10.000 КМ, што ће већином бити утрошено за изградњу ове куће, те да су од разних донатора прикупили око 4.500 КМ.

Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Радомир Пјанић рекао је да је Градска управа одлучила да помогне при изградњи кућа угроженим борцима и њиховим породицама, те да је у ове активности укључен и Центар за социјални рад, који је снимио стање потреба ове популације.

- Задовољство је видјети радост на лицима дјеце, а на овом примјеру показала се хуманост бројних донатора - истакао је Пјанић.

Подршка из буџета

Градоначелник Градишке Зоран Аџић је рекао да је град буџетом за 2019. годину издвојио за потребе борачко-инвалидске заштите и стамбено збрињавање 438.000 КМ, што је за 14 одсто више у односу на 2016. годину. Он је нагласио да је потписивањем протокола у априлу ове године град додатно обезбиједио 20.000 КМ за Фондацију “Солидарност”, што је 60 одсто више у односу на 2016. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана