Јеринић: Од 3. септембра у функцији фискултурна сала

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је данас да ће од 3. септембра у функцији бити фискултурна сала Медицинске школе изграђена средствима Владе Србије и града Добоја, те најавио да ће Градска управа учествовати у реализацији пројекта постављања разгласа у овој школи.

Јеринић је након пријема за ученике трећег разреда Медицинске школе, побједнике на регионалном тачмичењу за ученике средњих школа у оквиру пројекта "Ја грађанин", поручио да успјех младих обавезује све да се ангажују на реализацији њихових потреба.

"Они су будућност и Добоја и Републике Српске и свакако се тај активизам исплати, јер само на тај начин добре идеје могу доћи до политика", изјавио је новинарима Јеринић. Он је навео да су врата Градске управе отворена за ученичку праксу.

Ученица Миа Васиљевић појашњава да су у оквиру пројекта "Ја грађанин" проучавали популациону политику, а посебна пажња била је посвећена ниском наталитету и одласу младог и радно способног становништва.

"У оквиру мјера које би поправиле садашњу ситуацију издвојили смо три - да се обезбиједи бољи живот младим људима, да млади буду укључени у политички живот и да се побољша информисаности младих", изјавила је Васиљевићева.

Она је као наставак пројекта навела постављање разгласа којег до сада није било у овој школи, како би ученици били информисани о друштвено-социјалним дешавањима, у сарадњи са управом школе и Градске управе.

Наставник демократије и људских права Љиљана Лазић каже да победнички тим броји осам чланова.

Она је навела да ће кроз школски разглас ученици били информисани о дешавањима у школи и на подручју регије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана