Источно Сарајево: Од наплате паркинга зарадили 31.324 КМ

Срна
Источно Сарајево: Од наплате паркинга зарадили 31.324 КМ

Источно Ново Сарајево - Општина Источно Ново Сарајево зарадила је прошле године од наплате паркинга 31.324 КМ, речено је Срни у Одјељењу комуналне полиције.

Начелник Одјељења Славиша Слијепчевић је рекао да је зарада од продаје годишњих карата износила 4.500 КМ.

Годишња карта кошта 100 КМ за физичка и остала лица, а 40 КМ за запослене у институцијама Републике Српске, а вриједи календарску годину.

Слијепчевић је навео да се грађани навикавају да плаћају паркирање и да је наплативост боља откако су на појединим мјестима постављене рампе почетком августа прошле године.

“Све наплатне рампе су под видео надзором 24 часа дневно. Многи не прате сигнализацију на рампама, не обраћају пажњу и не сачекају да се рампа до краја отвори и чим притисну дугме, крену и онда дође до блокаде у систему и рампа удари возило. Ми ту не сносимо никакву одговорност, јер се појединци не понашају у складу са основама сабраћаја”, упозорио је Слијепчевић.

Он је указао и на оне који се и даље паркирају на мјеста предвиђена за лица са инвалидитетом и да тим прекршиоцима редовно пишу казне.

Слијепчевић је истакао да су у прошлој години за непрописно паркирање возила на паркинг мјестима, укучујући и тротоаре и пјешачке стазе, издата 254 прекршајна налога.

Казна за паркирање на мјесто које је предвиђено за возила инвалида и резервисана мјеста износи 30 КМ, а за паркирање на тротоарима, пјешачким стазама, улазима у зграде и слично 40 КМ, плус трошкови поштарине.

Слијепчевић је истакао да на подручју Источног Новог Сарајева има довољно паркинг простора, јер сваку новоизграђену стамбену зграду, према пројектној документацији, прати одређен број паркинг мјеста.

Он је подсјетио и да је почетком 2017. године намјеравао да активира “паук” службу, али да још није учињено, као и да проблем представља недостатак одговарајуће локације за депонију возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана