Istočno Sarajevo: Od naplate parkinga zaradili 31.324 KM

Srna
Istočno Sarajevo: Od naplate parkinga zaradili 31.324 KM

Istočno Novo Sarajevo - Opština Istočno Novo Sarajevo zaradila je prošle godine od naplate parkinga 31.324 KM, rečeno je Srni u Odjeljenju komunalne policije.

Načelnik Odjeljenja Slaviša Slijepčević je rekao da je zarada od prodaje godišnjih karata iznosila 4.500 KM.

Godišnja karta košta 100 KM za fizička i ostala lica, a 40 KM za zaposlene u institucijama Republike Srpske, a vrijedi kalendarsku godinu.

Slijepčević je naveo da se građani navikavaju da plaćaju parkiranje i da je naplativost bolja otkako su na pojedinim mjestima postavljene rampe početkom avgusta prošle godine.

“Sve naplatne rampe su pod video nadzorom 24 časa dnevno. Mnogi ne prate signalizaciju na rampama, ne obraćaju pažnju i ne sačekaju da se rampa do kraja otvori i čim pritisnu dugme, krenu i onda dođe do blokade u sistemu i rampa udari vozilo. Mi tu ne snosimo nikakvu odgovornost, jer se pojedinci ne ponašaju u skladu sa osnovama sabraćaja”, upozorio je Slijepčević.

On je ukazao i na one koji se i dalje parkiraju na mjesta predviđena za lica sa invaliditetom i da tim prekršiocima redovno pišu kazne.

Slijepčević je istakao da su u prošloj godini za nepropisno parkiranje vozila na parking mjestima, ukučujući i trotoare i pješačke staze, izdata 254 prekršajna naloga.

Kazna za parkiranje na mjesto koje je predviđeno za vozila invalida i rezervisana mjesta iznosi 30 KM, a za parkiranje na trotoarima, pješačkim stazama, ulazima u zgrade i slično 40 KM, plus troškovi poštarine.

Slijepčević je istakao da na području Istočnog Novog Sarajeva ima dovoljno parking prostora, jer svaku novoizgrađenu stambenu zgradu, prema projektnoj dokumentaciji, prati određen broj parking mjesta.

On je podsjetio i da je početkom 2017. godine namjeravao da aktivira “pauk” službu, ali da još nije učinjeno, kao i da problem predstavlja nedostatak odgovarajuće lokacije za deponiju vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana