Хуманитарна помоћ за Маливојевиће из Блатнице код Теслића: Браћу обрадовали људи великог срца

Невена Рељић
Хуманитарна помоћ за Маливојевиће из Блатнице код Теслића: Браћу обрадовали људи великог срца

ТЕСЛИЋ - Браћу Перу и Јовицу Маливојевић из села Блатница надомак Теслића, чија свакодневица у трошној кући и са ниским примањима није нимало лака, обрадовали су људи великог срца који су донацијом једнократне помоћи покушали да им иоле олакшају живот и уљепшају васкршње празнике.

Неформална група хуманитараца “Ултра Динара” донирала им је храну и основне потрепштине за колико-толико нормалније и боље услове живота.

Два брата, два ратна борца, двије усамљене и поштене душе, живе у трошној кући са двије просторије, без воде и купатила. Са сваким јачим вјетром, невременом или обилном кишом страхују да им се кров, који су подупрли стожинама, не обруши на главу. На оронулим и буђавим зидовима стоје слике прастарих икона и црквени календари, а по шупљем, пропалом дрвеном поду прострте су поњаве како би сакриле рупе из којих се љети могу увући змије, док хљеб увијек чувају у фрижидеру да га не би појели мишеви. Ћошак куће одвојили су за “кухињу” са дотрајалим елементима, старим шпоретом на дрва и креденцем наслијеђеним од породице. 

Један од организатора ове акције Александар Вуковић рекао је за “Глас Српске” да су уз помоћ Центра за социјални рад из Теслића пронашли браћу Маливојевић.

- Обојица су незапослени и имају ниска примања. Прво смо их  посјетили и након тога смо одлучили да им помогнемо онолико колико је у нашој моћи. Акција прикупљања помоћи је трајала око мјесец и по, а успјели смо да им купимо брашно, пакете уља, соли, шећера, постељину, деке, пешкире, тјестенину, као и нешто посне хране јер посте, те обућу и опанке за које су нас замолили - казао је Вуковић.

У акцију прикупљања помоћи укључили су се припадници Полицијске станице Станари, Теслић, полазници Полицијске академије те припадници Јединице жандармерије Добој, као и многобројни Теслићани који су више пута до сада показали да су на висини задатка када је у питању хуманост и несебично помагање другима. 

Маливојевићи су били срећни што их се неко сјетио, каже Вуковић и захваљује свим хуманим људима и колегама из полиције који су подржали акцију и којих је сваким даном све више.

За “Ултра Динару” нема стајања. Одмах по завршетку прикупљања помоћи Маливојевићима широка срца кренули су у трећу хуманитарну акцију. Ријеч је о скупљању помоћи за незапослену самохрану мајку Веселу Вуловић са четворо дјеце из Јелића Потока код Теслића.

Породица Вуловић

Добровољни прилози за помоћ петочланој породици Вуловић могу се оставити у кафеу “Терминал” у Теслићу. Такође, ту се може оставити и одјећа и обућа за дјецу, играчке, као и све оно што дјечји живот чини лакшим и срећним. Величина одјеће је за дјецу узраста од двије до девет година, а број обуће од 23 до 34. Сви који су заинтересовани да помогну више информација могу пронаћи на “Фејсбук” страници “Ултра Динара” или позивом на број 065/422-932.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана