Хуманисти вратили наду породици Душанић: Богдан ће чути смијех своје дјеце

Милијана Латиновић
Хуманисти вратили наду породици Душанић: Богдан ће чути смијех своје дјеце

БЕОГРАД - Богдан Душанић из Брода ускоро ће поново чути смијех својих троје малишана, јер је захваљујући армији хуманиста из цијелога свијета сакупљен новац за операцију, која је успјешно изведена у Клиничко-болничком центру Звездара у Београду.

Овај тридесетшестогодишњи Брођанин изгубио је слух прије скоро пет година и од тада траје његова и борба његове породице да му буде враћен слух.

Слушни апарат је помагао једно вријеме, али ни то више није било рјешење. Једина шанса за његов опоравак била је уградња кохлеарног имплантата, за шта му је било потребно 48.000 марака, плус трошкови претрага, операције и боравка у болници.

С обзиром на то да Правилником Фонда здравственог осигурања РС о садржају, обиму и начину остваривања права на здравствену заштиту није обухваћен кохлеарни имплантат, једина шанса Душанићима је била помоћ племенитих људи. 

Слађана Душанић казала је јуче за “Глас Српске” да није могла вјеровати да ће за тако кратко вријеме њен супруг отићи на операцију.

- У тренутку се чинило немогућим да обезбиједимо толико новца за Богданову операцију, а онда су нам племенити људи вратили наду да добро у људима постоји. Богдан је у сриједу оперисан и добро се осјећа - испричала је Слађана, не скривајући узбуђење што је све протекло и боље него што су очекивали.

За љекаре и медицинско особље у КБЦ Звездара ова храбра жена има само ријечи хвале.

- Нема ријечи којима бих описала бригу љекара, професионалност и пажњу коју поклањају мом супругу. За мјесец дана Богдану би требало да буде прикључен процесор и да коначно чује, уз рехабилитацију која траје и до годину - казала је Слађана. Породица Душанић, у којој уз мајку и оца одрастају двије кћери и син, преживљава од једне плате. Запослена је само Слађана, јер Богдан због здравствених проблема није био у могућности да ради. 
 

Малишани

Слађана Душанић је испричала да се бака и дјед брину о њеним кћеркама и сину док је она са супругом у Београду.

- Разговарамо са дјецом сваки дан и они једва чекају да им се отац врати, да се играју с њим и да их коначно чује. Најтеже је када ме они питају како је тата - рекла је Слађана. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана