Хуман гест Стефани Бањац из Дервенте вриједан сваке медаље

Милијана Латиновић
Хуман гест Стефани Бањац из Дервенте вриједан сваке медаље

ДЕРВЕНТА - Без обзира на то колико велики били успјеси које ниже, спортиста би прије свега требало да буде добар и хуман човјек спреман да помогне онима којима је то неопходно. Срећна сам јер сам награду за најбољег спортисту Дервенте подијелила са члановима Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Будућност”.

Истакла је то за “Глас Српске” теквондоисткиња Стефани Бањац (18) која је новчани дио награде за најбољег спортисту града у прошлој години донирала Центру “Будућност” који је захваљујући тој донацији употпунио свој музички кабинет купивши синтисајзер.

Бањчева која има црни појас трећи дан, те тренира млађе генерације спортом се  бави већ десетак година. Иза ње су бројна такмичења, медаље и награде, а прво мјесто на првенству Републике Српске прије неколико година, једно јој је од најдражих признања. На путу до успјеха највећа подршка јој је, каже, отац Горан, од којег је наслиједила љубав према спорту, а све финесе теквондоа усавршавала је уз предан рад и своје тренере.

- Као најбољи спортиста града добила сам похвалницу и новчану награду и одлучила сам да тај новчани дио поклоним Центру “Будућност”. Водила сам се мишљу да би сваки спортиста требало да буде хуман и одлучила да се одрекнем тог дијела награде у корист оних којима је потребније. Драго ми је што су купили синтисајзер који ће ученицима олакшати наставу - истакла је Бањчева.

Овим гестом она жели да буде примјер свим осталим спортистима на обалама Укрине. За Бањчеву је у Центру “Будућност” јуче уприличен пријем, којем је осим руководства Центра присуствовао и вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, Славен Пашалић.

Наставница музичке културе у Центру, Виолета Пећић казала је да им је био неопходан преносиви инструмент због корисника којима је кабинет за музичку културу неприступачан.

- Музички кабинет је добро опремљен и то са акустичним и електричним пијанином, али како се мијења састав дјеце која код нас бораве, јавила се потреба за преносивим инструментом за дјецу која користе колица. У раду с нашим кориснима посебно је важна музика, јер имамо музичко-терапијске вјежбе - рекла је Пећићева.

Корисници

Директор Центра “Будућност” Владан Поповић рекао је да ће нови инструмент бити на располагању за 50 корисника.

- У оквиру светосавских свечаности наша суграђанка Стефани Бањац одлучила је да своју награду подијели с нама. Тим новцем купили смо дидактичко средство које нам помаже у раду. Уприличили смо пријем за Стефани како бисмо јој захвалили - рекао је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана