Град богатији за 21 предузетника

Срна
Foto: СРНА

БИЈЕЉИНА- Град Бијељина од данас је богатији за 21 предузетника, који су се одлучили за посао у широкој лепези занатско-предузетничких дјелатности, а из градског буџета је за подстицаје у функцији њиховог самозапошљавања издвојено 130.000 КМ.

Корисник подстицаја Бојан Лазић планира да отвори бутик у оквиру којег ће купцима понудити мушку, женску и дјечију конфекцију.

"За разлику од многих вршњака, ја сам одлучио да овдје покушам да се остварим. Овај програм ми је од велике помоћи. Новац ћу искористити за набавку основне опреме и робе", рекао је Лазић на конференцији за новинаре.

Жељка Бобић средства ће искористити за отварање салона у којем ће понудити све козметичке услуге.

Дарка Андрић ће у Батковићу отворити козметички салон, а Градској управи је захвалила за пружену подршку у оквиру новог поглавља које је пред њом.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић рекао је да охрабрује данашња слика са потписивања уговора јер велики број младих желе да се остваре као самостални предузетници.

"Нова лица доприносиће развоју града и Републике Српске. Ова средства помоћи ће новим предузетницима да се остваре, плаћају доприносе и набаве опрему", напоменуо је Петровић.

Он је напоменуо да се у Бијељини у наредном периоду очекује и расподјела средстава у износу од 200.000 КМ за предузетнике, односно оне дјелатности које су највише претрпјеле због пандемије и ограничења радног времена и активности.

"Ресорно одјељење ће у планирању буџета за 2022. годину сигурно предложити већи износ средстава за отварање нових радних мјеста", поручио је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана