Фудбал френдс уврстити у манифестације од посебног значаја

Срна
Фудбал френдс уврстити у манифестације од посебног значаја

Фоча - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић изјавила је вечерас да ће ресорно министарство од наредне године уврстити међународни турнир "Фудбал френдс", који се одржава у Фочи, у манифестације од посебног значаја за Српску.


Давидовићева је, отварајући 11. "Фудбал френдс", нагласила да овај престижни турнир афирмише спорт, младост и пријатељство.

"Турнир окупља клубове из земаља региона, па чак и земаља цијеле Европе, одакле су раније долазили. Дивно је што омладина из региона упознаје Фочу и ово није само промоција фудбала, већ и Фоче и Републике Српске", рекла је Давидовићева.

Идејни творац овог турнира, предсједник београдске Асоцијације "Фудбал френдс" Зоран Аврамовић истакао је да је кроз такмичење у Фочи прошло много младих фудбалера који су стасали у првотимце великих клубова и репрезентативце својих земаља.

"Некадашњи учесници овог турнира данас су првотимци жЊукаслаж, жРијекеж, жЦрвене звездеж, репрезентативци који су ове године играли на Свјетском првенству на Новом Зеленду. Овдје су направили важне кораке и они у својим срединама често помињу колико је добро бити на овом турниру", рекао је Аврамовић.

Он је најавио да ће на турниру бити донесена декларација о универзалном поштивању фудбалског пријатељства, коју ће потписати сви учесници.

Предсједник Организационог одбора Радисав Машић пожелио је свим учесницима турнира квалитетан фудбал и лијепо дружење у Фочи.

"Као домаћини учинили смо све да се млади фудбалери у нашем граду осјећају пријатно. На турниру нека побиједи игра, фудбал и дружење", поручио је Машић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана