Епидемија утицала и на манифестације у Српцу: “Бик фест” отказан, “Бициклијада” одгођена

Д. Ј.
Епидемија утицала и на манифестације у Српцу: “Бик фест” отказан, “Бициклијада” одгођена

СРБАЦ - Традиционална манифестација “Бик фест” у Ситнешима је отказана, док ће “Србачка бициклијада” бити помјерена за љето, саопштили су организатори ових манифестација.

“Бик фест” је требало да буде одржан 30. маја, трећу годину заредом, али је одлучено да овај догађај који је окупљао близу хиљаду посјетилаца из свих крајева бивше Југославије буде пролонгиран за наредно прољеће.

- Закључили смо да нема услова за одржавање јер епидемиолошка ситуација још није на задовољавајућем нивоу а на снази је и забрана окупљања више од 50 људи - рекао је један од организатора Вид Бабић.

“Бициклијада” је према првобитном плану организатора била заказана за 31. мај, али ће, према ријечима директорице Туристичке организације Србац Радисаве Шушчевић нови термин највјероватније бити током љета.

- Чекамо одлуке Републичког штаба како бисмо видјели да ли ће бити дозвољена већа окупљања у наредном периоду - рекла је Шушчевић и изразила наду да ће ситуација већ у првој половини јуна бити јаснија.

Крајем маја требало је да буде одржана и традиционална годишња скупштина Удружења лажова из Ситнеша, која је због епидемије вируса корона такође одгођена за идућу годину.

 

+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана