Драгутин Родић нови предсједник Градске организације ДНС Приједор

Срна
Драгутин Родић нови предсједник Градске организације ДНС Приједор

ПРИЈЕДОР - Драгутин Родић данас је једногласно изабран за предсједника Градске организације Демократског народног савеза /ДНС/ Приједор.

“Ми смо организација која је настала у Приједору, која је градила своју политику и која је кретала у Приједору у све велике политичке походе”, рекао је Родић новинарима у Приједору након ванредне скупштине.

Родић је захвалио Миленку Ђаковићу који је ову дужност обављао до данас.

“За оне који мисле да је то била оставка или било шта друго, могу потпуно одговорно да кажем да је то био договор нас у ДНС-у да покушамо да у једном човјеку не буде више функција”, рекао је Родић новинарима у Приједору након скупштине.

Он је додао да ће уз постојећа три потпредсједника, Оливере Брдар-Мирковић, Драгана Ромчевића и Душка Ивића, на данашњој сједници Градске организације ДНС-а предложити још три потпредсједника - предсједника младих Бојана Мартића, предсједника Актива жена Славицу Поповић и шефа одборничког клуба ДНС-а у Скупштини града Горана Предојевића.

За замјеника предсједника, каже, предложиће Златка Ритана, а Драгана Мамића за секретара.

“Оно на чему ћу инсистирати је да не буде више од једне функције у једном човјеку”, истакао је Родић, који је најавио и промјене у рејонској координацији да би потпуно била заступљена цијела територија града.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да ће, највјероватније до краја фебруара, бити одржана ванредна скупштина ДНС-а на којој ће бити изабран предсједник странке у пуном мандату.

Он је навео да је Ђаковић остао предсједник Регионалног одбора ДНС и члан Предсједништва ДНС-а, као и да је данашњим догађајем у Приједору стављена тачка на приче о размирицама у ДНС-у и да је почео процес окретања ДНС-а ка локалним изборима.

Одговарајући на питање о функционисању коалиције, Нешић је рекао да она функционише на републичком и на нивоу БиХ.

“Ако сте чули да је портпарол СНСД-а господин Ковачевић изјавио да ће све локалне организације СНСД-а добити на слободи да бирају своје партнере, руководећи се тим њиховим ставом, ја сматрам, и то ће бити мој став, да ДНС да слободу својим локалним организацијама у Српској да иду у коалицију са онима са којима сматрају да је то најбоље и што је у интересу ДНС-а”, објаснио је Нешић.

Осим локалних функционера и чланова странке, сједници су присуствовали претходни предсјеник ДНС-а Марко Павић, ДНС-ов министар у Влади Српске Лејла Решић, те посланици у Народној скупштини Републике Српске Душко Ивић, Мирко Совиљ, Дане Малешевић, Славко Глигорић и Александар Главаш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана