Додик, Цвијановићева и Вишковић посјетили Храм Успења Пресвете Богородице у Чајничу

Срна
Foto: Срна

ЧАЈНИЧЕ- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Радован Вишковић обишли су данас у Чајничу радове на санацији крова Храма Успења Пресвете Богородице и обећали да ће недостајућа средства за завршетак радова ускоро бити на располагању.

Додик је рекао да је ово један од најљепших храмова на простору Републике Српске, али и шире, коме се у Српској православној цркви и српском народу највише посвећује пажња.

Он је истакао да се мора очувати љепота овог храма која је ванвременска.

"То смо учинили тако што смо раније одобрили одређана средства, а данас смо се договорили и да недостајућа средства буду на располагању. Саниран је кров и спречено даље прокишњавање и оштећење", рекао је Додик новинарима.

Цвијановићева је изразила велико задовољство и част што су посјетили храм и разговарали са старјешином и тиме показали опредијељеност и окупљеност око Цркве, али исти тако и око важних ствари за Републику Српску.

"Институције Републике Српске су обезбиједиле одређена средстава за санацију крова и друге потребе. Тако ћемо наставити и у наредном периоду. Средстава су обезбиједили Влада и Кабинет предсједника Српске и Јавно предузеће Електропривреда", навела је Цвијановићева.

Она је најавила да ће у наредном периоду бити обезбијеђена недостајућа средства како би се потпуно завршила санација крова и других потреба, те истакла да вјерује да ће то служити на задовољство и срећу вјерујућег народа и свештенства.

Старјешина Храма Успења Пресвете Богородице Драгиша Симић захвалио је на досадашњој помоћи за санационе радове који се изводе на храму.

"Ово је велики дан за наш храм и наше парохијане и остаће уписан у љетопису нашег храма", рекао је свештеник Симић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана