Добој: Уручени васкршњи пакети за штићеника Пријатељске куће

Срна
Добој: Уручени васкршњи пакети за штићеника Пријатељске куће

Добој - Чланице Актива жена СНСД-а Добој данас су поводом Васкрса уручиле штићеницима Дома за незбринуту дјецу "Пријатељска кућа" прехрамбене и хигијенске пакете.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Српске Јасна Лукић најавила је да ће дјеци школског узраста која су смјештена у Дому обезбиједити и књиге за наредну школску годину, саопштено је из добојског Актива жена.


"Дом и његови штићеници заслужују сваку пажњу и бољу финансијску подршку градске власти. Недопустиво је да локална заједница овој хуманој установи даје подршку само за трошкове за струју и гријања", рекла је Лукићева, која је била у делегацији која је посјетила Дом за незбринуту дјецу.

Чланица делегације и руководилац добојске Филијале за запошљавање Сандра Татић каже да ће Влада Српске и ове године усвојити програма стимулисања запошљавања приправника са средњом и високом стручном спремом, те да вјерује да ће у складу са исказаним потребама послодаваца запослење наћи и дјеца која су, под бригом овог дома, завршила средњу школу.

Холанђанка Марлиз Ван Хофен, која је основала "Пријатељску кућу", истиче да је уложен велики труд, љубав и разумијевање за смјештај дјеце, њихово васпитање и школовање, а да је основна мисија овог дома да дјецу без родитељског старања изведе на прави пут.

"Кућа пријатељства опстаје и функционише, захваљујући донацијама из Холандије и људи добре воље али је потребна значајнија институционална подршка шире друштвене заједнице", саопштено је из Актива жена СНСД-а Добој.

У Дому за незбринуту дјецу "Пријатељска кућа" до сада је прошло 50 штићеника, а тренутно је смјештено десет, од чега осам школског узраста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана