Цвијановићева уручила у Шипови кључеве возила за превоз ученика

Срна
Цвијановићева уручила у Шипови кључеве возила за превоз ученика

ШИПОВО - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у мјесту Пљева код Шипова уручила кључеве новог комби возила за превоз ученика и наставника Основне школе “Раде Маријанац” из Стројица.

Цвијановићева је рекла новинарима да јој је драго што је за ученике издвојила из буџета Предсједника средства за нови комби, чија је вриједност 50.000 КМ, те оцијенила да ће возило бити од користи.

“Циљ је да дјеца безбједно стигну до школе, а родитељи да мање брину”, рекла је Цвијановићева.

Начелник општине Шипово Милан Ковач рекао је да је комби пријеко потребан за одвијање наставе.

“Ово је жмалаж ствар, али велико дјело да би дјеца на вријеме стигла на наставу”, рекао је Ковач, те у име ученика и грађана Шипова захвалио предсједнику Републике.

Директор школе Мирко Пиљић рекао је да имају 62 ученика, а да велики број ђака и наставника путује.

“Ми смо школа на точковима, јер је мало дјеце у близини школе у Стројицама. Зато је важан превоз, који је наш горући проблем. Овом приликом захваљујем предсједнику и начелнику општине што рјешавају за нас важна питања”, рекао је Пиљић.

Цвијановићева је, у оквиру посјете Шипову, присуствовала полагању камена темељца за изградњу спортског кампа “Стеван Марковић” на локацији Тополе.

Овај камп, у чију ће изградњу бити уложено око 200.000 КМ из средстава помоћи Владе Србије, као и Владе Српске и општине Шипово, биће првенствено намијењен џудистима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана