Цвијановић: "Дани хармонике" увелико прослављени

Srna
Foto: srna

УГЉЕВИК- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је задовољство што је данас на Међународном фестивалу "Дани хармонике" у Угљевику, који је већ увелико прослављен и који ће, захваљујући преданом раду људи у организацији, Српској омогућити да наредне године буде домаћин Свјетског купа хармонике.

Она је указала да је овај културни догађај изузетно значајан за Угљевик, Бијељину и цијели овај крај, као и Републику Српску. "Улога институција, и локалних и републичких, јесте да заједно раде и подржавају умјетност и умјетничке напоре.

Срећна сам кад из нашег окружења поникне неко ко је велики таленат. Сви смо награђени тиме што су овдје никли баш такви, који су пронијели славу Угљевика и Републике Српске на међународним такмичењима", рекла је Цвијановићева на отварању "Дана хармонике".

Цвијановићева је поздравила делегацију Свјетске асоцијације хармонике, без којих, како каже, ни овај, ни претходни догађаји, не би имали овакав значај.

"Показује се међународни карактер једног догађаја, који је можда кренуо као локални, али је осмишљаван да има регионалну димензију, те је и добио много веће габарите од првобитне намјере", рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да је поносна што се успјело у томе да овај фестивал постане препознатљив, захвалила свима за уложене напоре и изразила задовољство што је други пут други пут покровитељ ове манифестације.

"Најбољи резултати се постижу онда када се воли оно што се ради. Ја препознајем ту вољу и љубав као водиљу у једном захвату какав је произвести неког да буде значајан, а при томе има таленат", рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да је ово начин да се прослави, не само хармоника и умјетници, већ и сви заједнички напори - уживање у умјетности, његовати је. "Институције праве снажну копчу са свима онима који су извођачи и онима који их уче да то постану", рекла је Цвијановићева и истакла да треба уживати у умјетности.

Цвијановићевој су директор Музичке школе "Корнелије Станковић" Славиша ПерићПерић и предсједник Свјетске асоцијације хармоникаша Мирко Патерини уручили захвалницу за подршку Фестивалу.

Патерини је том приликом поручио да је захвалница знак задовољства што подржава музику и овај фестивал.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана