Cvijanović: "Dani harmonike" uveliko proslavljeni

Srna
Foto: srna

UGLjEVIK- Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je danas na Međunarodnom festivalu "Dani harmonike" u Ugljeviku, koji je već uveliko proslavljen i koji će, zahvaljujući predanom radu ljudi u organizaciji, Srpskoj omogućiti da naredne godine bude domaćin Svjetskog kupa harmonike.

Ona je ukazala da je ovaj kulturni događaj izuzetno značajan za Ugljevik, Bijeljinu i cijeli ovaj kraj, kao i Republiku Srpsku. "Uloga institucija, i lokalnih i republičkih, jeste da zajedno rade i podržavaju umjetnost i umjetničke napore.

Srećna sam kad iz našeg okruženja ponikne neko ko je veliki talenat. Svi smo nagrađeni time što su ovdje nikli baš takvi, koji su pronijeli slavu Ugljevika i Republike Srpske na međunarodnim takmičenjima", rekla je Cvijanovićeva na otvaranju "Dana harmonike".

Cvijanovićeva je pozdravila delegaciju Svjetske asocijacije harmonike, bez kojih, kako kaže, ni ovaj, ni prethodni događaji, ne bi imali ovakav značaj.

"Pokazuje se međunarodni karakter jednog događaja, koji je možda krenuo kao lokalni, ali je osmišljavan da ima regionalnu dimenziju, te je i dobio mnogo veće gabarite od prvobitne namjere", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je ponosna što se uspjelo u tome da ovaj festival postane prepoznatljiv, zahvalila svima za uložene napore i izrazila zadovoljstvo što je drugi put drugi put pokrovitelj ove manifestacije.

"Najbolji rezultati se postižu onda kada se voli ono što se radi. Ja prepoznajem tu volju i ljubav kao vodilju u jednom zahvatu kakav je proizvesti nekog da bude značajan, a pri tome ima talenat", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da je ovo način da se proslavi, ne samo harmonika i umjetnici, već i svi zajednički napori - uživanje u umjetnosti, njegovati je. "Institucije prave snažnu kopču sa svima onima koji su izvođači i onima koji ih uče da to postanu", rekla je Cvijanovićeva i istakla da treba uživati u umjetnosti.

Cvijanovićevoj su direktor Muzičke škole "Kornelije Stanković" Slaviša PerićPerić i predsjednik Svjetske asocijacije harmonikaša Mirko Paterini uručili zahvalnicu za podršku Festivalu.

Paterini je tom prilikom poručio da je zahvalnica znak zadovoljstva što podržava muziku i ovaj festival.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana