Ћурић: Требиње нуди врхунским стручњацима да дођу у овај град

Срна
Ћурић: Требиње нуди врхунским стручњацима да дођу у овај град

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је данас да је Требиње опредијељено да изгради нови здравствени центар, да улаже у нове кадрове и врхунским стручњацима нуди да дођу у овај град.

“Постоје сви природни предуслови да овај град постане препознатљив здравствени центар”, рекао је Ћурић и поздравио учеснике шестог конгрес 34. огранка америчког колеџа кардиолога који су се окупили у Требињу у заједничкој сарадњи Републике Српске и Србије, гдје ће се разговарати о најновијим ставовима у вези са најчешћим обољењима срца и његових крвних судова.

Ћурић је изразио задовољство што је овај град домаћин овог конгреса, истакавши опредијељеност да се и у наредном периоду стварају још бољи услови за одржавање оваквих и сличних догађаја.

“Радује ме што еминентни стручњаци из области медицине имају прилику да упознају наш град али и да се на овом конгресу донесу важни закључци који ће бити дио научних радова и зборника”, рекао је Ћурић. Предсједник Удружења кардиолога Републике Српске Тамара Ковачевић Прерадовић изјавила је новинарима да је конгрес посвећен препорукама које дају струковна удружења америчког и европског удружења кардиолога како треба лијечити пацијенте са акутним инфарктом миокарда, поремећајима срчаног ритма, урођеним срчаним манама и срчаном слабошћу.

Предсједник Управног одбора Удружења кардиолога Републике Српске Драган Унчанин рекао је новинарима да скупови попут овога омогућују кардиолозима, али и љекарима интерне и породичне медицине, да прате најновије смјернице да би те препоруке могли да примијене у пракси.

Организатор конгреса, који се у Требињу одржава данас и сутра, је огранак америчког колеџа кардиолога за Републику Српску и Србију у сарадњи са Удружењима кардиолога Републике Српске и Србије, те америчким колеџом кардиолога, а окупиће око 250 учесника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана