Чим се опорави заиграће коло

Радмила Ђевић
Чим се опорави заиграће коло

Фоча - Четврти дан након што му је тим хирурга у Универзитетској болници у Фочи спојио одсјечено стопало, без којег је остао у саобраћајној несрећи, Владан Симић из Вишеграда успјешно се опоравља и истиче да једва чека да заигра фолклор.

- Боље се осјећам него претходна два дана. Таква ми је била судбина, али љекари су ми помогли и даље помажу, добри су према мени. Играм фолклор у КУД-у "Српски соко" и једва чекам, акобогда, да се вратим игри - каже Симић.

Овај двадесетогодишњак је 16. августа возећи путем Рудо - Вишеград доживио саобраћајну несрећу у којој му је приликом ударца у заштитну ограду одсјечено десно стопало. Брзом интервенцијом љекара у вишеградском Дому здравља пребачен је у Универзитетску болницу Фоча у којој је хируршки тим седмочасовним оперативним захватом младићу вратио обје здраве ноге. Његов опоравак у јединици интензивне његе је брз, али под сталним надзором љекара. Стањем младог Симића задовољни су и хирурзи који су га оперисали.

- Стање је стабилно и очекујем сваки дан нормалан постоперативни ток. Овакав случај дешава се једном у стотину година, али показали смо могућност и снагу да ово можемо радити и у будућности - истиче хирург Вељко Марић, који је и директор Универзитетске болнице Фоча.

Честитке

Вељко Марић додаје да су након успјешне и ријетке операције Универзитетској болници Фоча и особљу стигле многе честитке и признања од колега широм РС и Србије.

- Ово је важно за цијелу РС, за Фочу, здравство и болницу. То је и изазов младим људима који су ово урадили и нису се помирили са ампутацијом ноге младићу - рекао је Марић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана