Брдска ауто-трка у Власеници на чекању

Srna
Брдска ауто-трка у Власеници на чекању

ВЛАСЕНИЦА - Брдска ауто-трка "Власеница 2020", која је требало да буде одржана 18. и 19. јула, одгођена је до даљег због погоршане епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона, изјавио је Срни секретар Ауто-мото друштва Власеница и један од организатора трке Милош Лакић.

"С обзиром на то да је ситуација са вирусом корона погоршана, били смо принуђени да трку одгодимо док се не стекну услови за њено одржавање", каже Лакић.

Он је додао да је сада немогуће одржати трку јер у организацији учествује велики број људи из различитих дијелова БиХ, али и региона, а и због атрактивности трке велики је број и посматрача.

"То је једна од најатрактивнијих стаза на којима се возе брдске трке у региону. Дуга је 5,7 километара и вози се на вијугавом дијелу магистралног пута М-19. Старт је на 680 метара, а циљ на 1.004 метра надморске висине. Тешко би било организовати ову манифестацију, а испоштовати све прописане мјере заштите од ковида-19", рекао је Лакић.

Према календару такмичења Спортског Ауто-мото савеза Републике Српске и БиХАМК-а ове године за шампионат БиХ планиране су само три брдске ауто-трке: у Власеници, Лопарама и Бањалуци. До сада није одржана ниједна.

Трка у Власеници бодује се за шампионат БиХ и отворено првенство Републике Српске. Организатори претходних година били су републички Ауто-мото савез, Спортски Ауто-мото савез Републике Српске и Ауто-мото друштво Власеница. Покровитељ трке је општина Власеница.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана